Alle credits voor dit Spaanse gerecht met aardappel en ei gaan naar mijn Spaanse schoonmoeder Josefina.

Spaanse tortilla

Ingrediënten

  • Ongeveer 700 gram kruimige aardappels
  • 5 a 6 eieren
  • snuf zeezout
  • olijfolie

Bereiding

Versnipper de aardappels in kleine plakjes en stukjes of gebruik de keukenmachine. Laat ze langzaam gaar worden in een pan met een goede anti aanbaklaag. Schep ze steeds om zodat ze lekker zacht en egaal gaar worden. Je kunt de aardappelstukjes eventueel wat kleiner maken met de zijkant van een vork.

Kluts de eieren en voeg een flinke snuf zeezout toe.

Als de aardappels zacht en gaar zijn doe je ze bij de eieren in de kom en klop je alles goed door met een vork of garde.

Giet het mengsel in een pan van ongeveer 25 a 30 cm en laat de tortilla langzaam gaar worden. Als de onderkant iets begint te bruinen draai je hem om door een bord of grote snijplank op de pan te leggen en hem er weer in te laten glijden. Nu nog even kort door laten garen en je Spaanse tortilla is klaar!

Lekker als bijgerecht met een salade of gegrilde groente.